12 Mayıs, 2021
Sosyal Medya Etkileyicileri (Influencer) Tarafından Yapılan Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar
Teknolojinin gelişmesi ile birlikte birçok sosyal medya platformu ortaya çıkmış ve günümüzde milyonlarca kullanıcı bu platformlarda aktif olarak yer almaktadır. Şirketler de özellikle reklam ve pazarlama konusunda geleneksel yöntemlere bağlı kalmamış
05 Aralık, 2017
Tıbbi Vasiyet
Tıbbi vasiyet aslında, ötenazi de dahil, tıp hukukunda en önemli tartışma başlığı olan ‘’tıbbi müdahalede hastanın rızası’’ konusunun bir alt başlığıdır.
23 Aralık, 2021
Borçtan Kurtulma
İcra mahkemesi, vermiş olduğu itirazın geçici olarak kaldırılması kararında maddi hukuk anlamında inceleme yapmaksızın karar verir. Bu sebeple icra mahkemesinin verdiği itirazın geçici olarak kaldırılması kararı kesin hüküm teşkil etmez.
21 Aralık, 2021
Kira Tespit Davası
Taraflar, kira sözleşmesi ile genel olarak şartları belirleyebilmektedirler ancak kira bedelinin artışı konusunda, Tüketici Fiyat Endeksi oranı ve rayiç bedeller arasındaki oransızlık nedeniyle zaman zaman uyuşmazlık çıkabilmektedir.
13 Haziran, 2021
Menfi Tespit Davası
İcra İflas Kanunu’nda düzenlenen menfi tespit davası, bir para borcunun, aslında mevcut olmadığını kanıtlamak amacıyla açılan, özel bir tespit davasıdır.
21 Mart, 2021
Uzaktan Çalışmaya İlişkin Yönetmelik
Değişen koşullar ve teknolojinin ilerlemesi mevcut kanunlarda değişiklik yapılmasını gerektirmektedir. Son zamanlarda teknolojinin ilerlemesi ve Covid-19 salgını nedeniyle evden çalışmaya geçilmiş olup çalışma şekillerinde meydana gelen bu değişiklik
17 Nisan, 2020
17.04.2020 Tarihli 7244 Sayılı Torba Kanun (Covid-19 Salgın Önlemleri)
Bilindiği üzere tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 sebebiyle diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de çeşitli önlemler alınmış ve alınmaya devam etmektedir. Bu tedbirlerin ticari hayata yansımaları olmakla birlikte hukuki anlamda da etkileri
16 Mart, 2020
Covid-19 Nedeniyle İş Sözleşmelerinin Askıya Alınması ve Feshi
Küresel bir salgın haline gelip, dünya çapında can kayıplarına sebebiyet veren “Koronavirüs (COVID-19)” salgını ticaret hayatında da olumsuz etkilerini göstermektedir.
12 Nisan, 2022
Hukuk Check Up
Hukuk check-up hizmeti, bireysel sağlık check-upları gibi şirket içindeki tüm önemli parametrelere bakarak, şirketinizin karşı karşıya kalabileceği riskleri ve sorunları tanımlar. Şirketinizde yapılacak inceleme ile hem geçmişe yönelik risklerin beli
Anonim Şirketlerde Ortaklıktan Çıkma ve Çıkarılma
6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’na göre pay sahibi, temel olarak tek borcu olan pay bedelini tamamen ödemediği hallerde şirket tarafından ortaklıktan çıkarılabilir. Anonim şirketlerde pay sahipliği sermaye payına bağlı olduğundan pay sahipliğinin
27 Nisan, 2020
Yatırımcılar İçin İzmir Serbest Bölgeler Rehberi
Türkiye’deki serbest bölgeler, yine tıpkı diğer bölgeler gibi Türkiye’nin egemenlik alanında bulunan fakat ticareti ve üretimi teşvik amaçlı olarak mevzuatta vergisel ve iktisadi olarak ayrıcalıklı hükümlere tabi olan ekonomik alanlardır.
Yabancıların Türkiye'de Şirket Kurması
Yabancılar Türkiye’de Türklerin kurabileceği her şirket türünü kurabilir. Bu ifadeden yabancıların Türk Ticaret Kanunu’nda yer alan her türlü şirket türü ve Türk Borçlar Kanunu’nda yer alan adi şirket türlerinden birini kurabileceğini anlamak gerekir
Yabancıların Türkiye’de Taşınmaz Satın Alması ve Satması
Tapu Kanunu m.35 hükmü uyarınca Cumhurbaşkanı’nın belirlediği 184 ülke vatandaşı (kesin bir liste mevcut olmayıp bu sayı değişkenlik göstermektedir) yabancı gerçek kişiler karşılıklılık şartı aranmaksızın ve yasal sınırlamalara uyarak ev, iş yeri,
02 Mart, 2021
Yabancıların Yurtdışından Altın Getirmesi Mümkün Mü?
03.03.2020 tarihli ve 31057 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararında yabancıların yurtdışından gelirken altın getirmesine ilişkin yeni
İzale-i Şuyu (Ortaklığın Giderilmesi) Davası
Paydaşlığın (ortaklığın) giderilmesi davaları paylı ve elbirliği mülkiyeti hükümlerine tabi mallarda paydaşlar veya ortaklar arasındaki hukuki ilişkiyi sona erdiren, birlikte mülkiyetten ferdi mülkiyete geçmeyi sağlayan iki taraflı, taraflar için ben
Tapu İptal Davası
Tapu iptal davaları, taşınmazın, kanuna aykırı ya da yolsuz olarak tapuya tescil edildiği durumlarda mahkeme aracılığıyla tescili hukuka uygun hale getirmek amacıyla açılan davalardır.
13 Aralık, 2019
Değerli Konut Vergisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler
07.12.2019 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 7194 sayılı Kanun’un 30. maddesiyle, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu’na ekleme yapılarak Değerli Konut Vergisi başlığıyla yeni bir vergi türü hayatımıza girmiştir.
İtirazın Kaldırılması Davası
Alacaklı tarafından başlatılan ilamsız icra takibine borçlu tarafından yapılan itiraz takibi durdurur. İtirazın kaldırılması icra takibine borçlu yanca itiraz edilmesi halinde takibe devam edilmesini sağlayan ancak belli prosedürlere tabi bir yoldur.
İstirdat Davası
Kişi, kendisine karşı bir icra takibi başlatılmış, ödeme emrine itiraz etmemiş veya itiraz etmiş olup da itirazının icra mahkemesince kaldırılmış olması nedeniyle, kesinleşen icra takibine rağmen maddi hukuk bakımından borçlu olmayabilir.
29 Temmuz, 2022
Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi
“Uluslararası Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı Hakkındaki Yönetmelik” kapsamında özel hastaneler, tıp merkezleri, muayenehane olan doktorlar, poliklinikler gibi sağlık kuruluşları ve sağlık turizmi aracı kuruluşlar yetki belgesi almalıdır.
Vekillikten Çekilme Dilekçesi
Vekillikten çekilme avukatın, takip ettiği herhangi bir iş veya davadan vekillikten çekilme dilekçesi vermek suretiyle kendi isteğiyle görevini sona erdirmesidir. Yani artık temsil edilen kişinin iş ve davaları ilgili avukat tarafından takip edilmeye
Bilirkişi Raporuna İtiraz
Bilirkişi, hukuk yargılamasında hakimin, ceza yargılamasında hakimin yanı sıra savcının hukuk bilgisi dışında, çözümü özel veya teknik bilgi, uzmanlık gerektiren durumlarda başvurulan, konunun uzmanı, tarafsız kişidir.
Suç Duyurusu Dilekçesi
Suç duyurusu herhangi bir şekilde suç meydana gelmişse bu suçla ilgili şikayetçi/suçtan zarar gören/mağdur kişinin işlenen bir suçtan dolayı bu suçu savcılığa bildirmesidir.
Kanun Yararına Bozma Dilekçesi
Kanun yararına bozma istinaf ve temyiz incelemesinden geçmeksizin kesinleşen, ancak hukuka aykırılıklar bulunan karar ve hükümlerin bozulması istemiyle Adalet Bakanlığı tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurulmasıdır.
Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması (HAGB)
HAGB kurumuna göre sanık, belirlenen denetim süresi içerisinde yeni bir suç işlemezse; denetim süresi sonunda dava düşmekte ve bu hakkında verilen mahkumiyet hükmü ortadan kalkmakta, adeta bu suçu işlememiş hale gelmektedir.
Unutulma Hakkına İlişkin Arama Motorları Ve Diğer Veri Sorumlularına Başvuru
Unutulma hakkı, genel olarak her türlü dijital ortamda belirli, hukuka uygun kişisel verilerin kaldırılması veya erişime kısıtlanmasını talep etme hakkıdır.
Unutulma Hakkı
İnsanoğlu teknolojinin gelişmesi ve küreselleşmeyle beraber sosyalleşme alanını oldukça genişletmiştir.